لبنان، کشوری‌ست با تاریخچه‌ای طولانی و غنی. سند هم اگر بابت این موضوع بخواهید، کافی است یک نگاهی به ویرانه‌های رومی که در آن‌جا باقی مانده بیاندازید. بیبلوس، بیروت و صیدان، از قدیمی‌ترین شهرهای دنیا هستند و حمام‌های رومی بیروت، از دیدنی‌ترین بناهای باستانی. تا قبل از جنگ داخلی سال‌های ۱۹۹۰-۱۹۷۵ لبنان کشوری متمول و پایتخت بانک‌داری جهان عرب محسوب می‌شد و تعداد زیادی توریست را جذب خود می‌کرد؛ تا جایی که بیروت را به عنوان پاریس خاورمیانه می‌شناختند. خود لبنان هم به دلیل توان مالی بالا، سوئیس خاورمیانه لقب گرفته بود. بعد جنگ شد و همه چیز تغییر کرد.
بعد از پایان جنگ، لبنانی‌ها خیلی تلاش کردند تا به جایگاه سابق برگردند و در سال‌های اخیر هم البته تا حدودی به این هدف نزدیک شده‌اند.

هوای آفتابی تابستان لبنان، بهترین وقت برای تفریحات ساحلی و گذراندن یک تعطیلات بدون خطر بارندگی‌ست. در این فصل، دمای هوا بیشتر وقت‌ها حدود ٢٠ تا ٣٠ درجه‌ی سانتی‌گراد، کنار دریا هوا شرجی و در کوهستان‌ها خنک‌تر است.
بهار و پاییز هم زمان خوبی برای سفر به لبنان‌اند؛ البته احتمال بارندگی هم هست، اما هوا روی هم رفته خنک‌تر از تابستان است و تعداد توریست‌ها هم کم‌تر است. در عوض بیشتر زمستان، برف می‌بارد و دمای هوا پایین است. هر چند که برای توریست‌های این فصل هم تمهیداتی اندیشیده شده و بساط اسکی و ورزش‌های زمستانی روبه‌راه است.

برخی از جشنواره‌های محبوب در لبنان، به شرح زیرند:

جشنواره‌ی بین‌المللی موسیقی و هنر البوستان در ماه‌های فوریه و مارس.
نشانی اینترنتی: www.albustanfestival.com

جشنواره‌ی بین‌المللی رقص بیروت در ماه‌های آوریل و مه.
نشانی اینترنتی: www.maqamat.org

جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم‌های مستند در ماه‌های نوامبر و دسامبر.
نشانی اینترنتی: www.docudays.net

جشنواره‌ی بین‌المللی موسیقی بیبلوس در ماه‌های ژوئن و ژوییه.
نشانی اینترنتی: www.byblosfestival.org

جشنواره‌ی هنری بیتدین در ماه‌های ژوییه و آگوست.
نشانی اینترنتی: www.beiteddine.org

جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم بیروت در ماه اکتبر.
نشانی اینترنتی: www.beirutfilmfoundation.org

ماراتن بیروت در ماه نوامبر.
نشانی اینترنتی: www.beirutmarathon.org



غذاهای لبنانی، تنوع و گوناگونی بسیاری دارند و مواد اولیه‌شان هم متنوع است؛ مخلوطی از سبزیجات و میوه‌ها، ماهی تازه و گوشت که بیشتر مرغ است و بعد هم بره، سیر و روغن زیتون و کمی هم آب‌لیمو با ادویه‌های فراوان و چندرنگ.
غذاها بیشتر کبابی‌اند و پخته. سرخ هم اگر بشوند، حتماً در روغن زیتون است. کره و خامه در سفره‌ی لبنانی جایی ندارد جز در چند دسر و شیرینی. سبزیجات هرچقدر که بشود خام‌ترند و تازه‌تر. مثل بیشتر ساکنان مدیترانه، غذای لبنانی‌ها هم بسته به فصل تغییر می‌کند.
مزه‌های لبنانی، بشقابی از رنگ و عطر و طعم‌اند. مزه ممکن است ساده باشد: مختصری سبزیجات تازه یا ترشی، تبوله، فتوش، حمص و باباغنوج با کمی نان؛ ممکن هم هست که با ماهی برشته و کباب و سبزیجات خام و پخته، به صورت غذای کامل و سیرکننده‌ای دربیاید. خوردن میوه بعد از غذا مرسوم است، هر چند که لبنان دسر و شیرینی هم کم ندارد. باقلوا و بستی از آن چیزهای خوش‌مزه‌ای‌اند که در سفر به لبنان نمی‌شود ازشان گذشت.


تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت حامی گشت گهر می باشد